DISC® training

De DISC® methode

Hoe gebruiken we DISC®?

DISC is een overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen model, wat inzicht geeft in de verschillende communicatiestijlen en persoonlijke kenmerken. Door DISC krijg je inzicht in jezelf en in elkaar, waardoor je elkaar beter begrijpt en waardoor samenwerken leuker wordt. In onze DISC training en coaching gaan wij verder dan iemand alleen een kleur toekennen. Iedereen heeft in meer of mindere mate alle stijlen in zich, maar heeft wel een voorkeursstijl. Het gaat om de combinatie van stijlen en hoe jij hier mee omgaat. De ene stijl is niet beter dan de andere, maar elke stijl heeft eigen kwaliteiten en valkuilen, die je kunt verbeteren. Er is dus geen oordeel van een ‘goede’ of ‘slechte’ stijl. Daarom spreken wij liever niet van een DISC test, maar van een DISC profiel.

Voor wie is de DISC training geschikt?

Leidinggevende

Als leidinggevende heb jij bepaalde doelen voor ogen, die je met je team wilt realiseren. Het is belangrijk om te weten hoe jij je team het beste kunt benaderen en motiveren. Als jij de DISC taal spreekt, dan communiceer jij op de golflengte van iedere individuele medewerker.

ZZP'er

Als je eenmaal bij een nieuwe organisatie binnen bent, moet jij jezelf zo snel mogelijk positioneren. Om jouw opdracht succesvol uit te kunnen voeren, heb je de medewerking nodig van verschillende stakeholders.
Om deze stakeholders voor je te kunnen winnen moet je hen in hun eigen DISC taal aanspreken.

Persoonlijke ontwikkeling

Heb jij het gevoel dat jij nog niet in jouw volledige potentie staat? Verandering begint bij bewustwording. Als jij beter begrijpt hoe jij in elkaar zit, waar je energie van krijgt en waar je gelukkig van wordt, dan kun je beter bepalen welke stappen jij moet ondernemen om jezelf te ontplooien.

Meer informatie aanvragen over DISC®

    Wat kun je verwachten?

    Allereerst krijg je een algemene uitleg over wat de DISC methodiek inhoud en waar het op gebaseerd is. Vervolgens brengen wij jouw eigen DISC-profiel in kaart door middel van een korte vragenlijst. Hierop volgend brengen wij jouw ambities in kaart en leggen dat naast je gedragsprofiel. Je krijgt adviezen, en oefeningen om je gedragsprofiel in lijn te krijgen met je ambitie.

    Wat kun je nog meer verwachten?

    Je krijgt praktische tips & tricks om effectiever te communiceren met stakeholders. Je leert de DISC taal van je gesprekspartner te spreken.