De DISC Methode

DISC is een overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen model, wat inzicht geeft in de verschillende communicatiestijlen en persoonlijke kenmerken. Door DISC krijg je inzicht in jezelf en in elkaar, waardoor je elkaar beter begrijpt en waardoor samenwerken leuker wordt.

DISC assessment

In onze DISC training en coaching gaan wij verder dan iemand alleen een kleur toekennen. Iedereen heeft in meer of mindere mate alle stijlen in zich, maar heeft wel een voorkeursstijl. Het gaat om de combinatie van stijlen en hoe jij hier mee omgaat.

De ene stijl is niet beter dan de andere, maar elke stijl heeft eigen kwaliteiten en valkuilen, die je kunt verbeteren. Er is dus geen oordeel van een ‘goede’ of ‘slechte’ stijl. Daarom spreken wij liever niet van een DISC test, maar van een DISC assessment.

Het invullen van het DISC assessment duurt gemiddeld 12 minuten!

Uitgebreid DISC assessment

Om nog beter inzicht te krijgen in jouw persoonlijke DISC profiel bieden wij het uitgebreid DISC assessment aan. Hiermee brengen wij jouw gedragsprofiel nog beter in kaart door middel van een persoonlijk rapport. De resultaten hiervan zullen wij in een 1-op-1 gesprek verder toelichten en bespreken. 

DISC voor mijn team

Als leidinggevende heb jij bepaalde doelen voor ogen, die je met je team wilt realiseren. Het is belangrijk om te weten hoe jij je team het beste kunt benaderen en motiveren. Als jij de DISC taal spreekt, dan communiceer jij op de golflengte van iedere individuele medewerker.